Delen of overtuigen?

Misschien overkomt het je nog weleens, dat je verstrikt raakt in heftige discussies. Dat je iemand probeert te overtuigen van jouw keuze of visie. Het is interessant om dat eens onder de loep te nemen. Ik ben altijd heel nieuwsgierig, dus ik stel mezelf vaak de vraag, “waarom?”

Waarom zou je iemand willen overtuigen? Is het omdat je graag controle wil houden? Is het omdat je iemand wil beschermen? De drijfveer kan dan jouw eigen angst zijn. Of is het omdat je het gevoel hebt dat je jezelf moet verdedigen? Dan kan het zijn dat je niet helemaal achter jezelf staat, dat je graag bevestiging of goedkeuring wil van een ander. Het is een mooie uitdaging om dit verder te onderzoeken.

Of wil je eigenlijk gewoon jouw gevoel, kennis en inzichten overbrengen aan de ander? In dit geval kun je het ook delen met iemand zonder deze te overtuigen om hetzelfde te voelen of denken. Door het te delen met de ander, plant je eigenlijk al zaadjes in iemands bewustzijn waardoor deze persoon de gelegenheid krijgt om op een andere manier naar de situatie te kijken.

Hoe kun je dit doen?

– Door b.v. te beginnen met: “ik wil graag iets met je delen”

– Dan jouw visie/gevoel/idee delen vanuit jouw “ik”, b.v. “Ik voel dat…”, “Ik merk dat…”, “Ik geloof dat…”

– Je kan daarna vragen wat de ander ervan vindt, b.v. “Wat is jouw gevoel hierbij?” of “Hoe zie jij dit?”

Op deze manier deel je inzichten met elkaar en kun je wat van elkaar leren zonder de drang om een ander te veranderen. 💕

Irene

Gepubliceerd door Irene Bond - Soul Coaching

Door mijn heftige onthechtingsproces van de afgelopen jaren, voelde ik heel sterk dat ik met mijn persoonlijke ervaringen, inzichten en lessen anderen kan helpen om alle antwoorden uit zichzelf te halen. Ik heb een zeer sterke intuïtie en heb het vermogen om mensen heel goed aan te voelen. Mijn kracht is om jou bewust te laten worden van de wortel van het probleem waar je mee zit. Samen komen we tot inzichten in jouw onderliggende angsten, oordelen of overtuigingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: