Tweelingzielen & Transformatieproces

Begrip Tweelingzielen

Er is veel geschreven over de definitie van tweelingzielen. Ik zie het als een contract tussen twee zielen die qua energie identiek zijn aan elkaar (gelijkgestemd) met als doel om de Goddelijke liefde in jezelf te activeren en jou te laten groeien in bewustzijn. Het is je eigen Goddelijke liefde die je in de ander herkent. Voor mij bevat het veel meer dan alleen een liefdesrelatie. Deze connectie is de katalysator van het proces naar zelfliefde, zelfacceptatie, zelfrespect en zelfwaardering.

Kundalini-energie

Als je je tweelingziel hebt ontmoet, wordt je kundalini-energie geactiveerd via je hartchakra. Deze energie wordt ook wel levensenergie genoemd en is in elk mens aanwezig. Het wordt vaak afgebeeld als een opgerolde slang. Deze slapende, opgerolde slang ligt onderaan onze wervelkolom, bij de eerste chakra. Deze levensenergie (Prana) verdeelt zich in twee werkelijkheden, namelijk Shiva (het bewustzijn in totale rust) en Shakti (energie in beweging). Shakti, het heilig vuur, wordt ook wel de slang genoemd. Shakti is de veroorzaker van de illusie en het ego denken en resulteert in het creëren van karmische stukken, maar zij is ook de bevrijder hiervan. Wanneer de Kundalini actief wordt (als de slang ontwaakt) kom je terecht in een transformatieproces.

Transformatieproces

Een transformatieproces betekent eigenlijk dat je energiesysteem zichzelf reinigt van oud karma en je energielichaam wordt getransformeerd naar een hogere frequentie. In andere woorden, je maakt een sprong naar een hoger bewustzijnsniveau. Dit proces gaat eigenlijk over het accepteren en omarmen van je schaduwkant. Je schaduwkant is het deel van je wat je niet wilt zien, maar wel onderdeel is van jou. Deze kant ontstaat als we onze kwetsbaarheid ontkennen, verbergen of gewoon negeren. Maar ze verdwijnt daardoor niet. Soms is jouw schaduwkant zo verborgen dat je je er niet bewust van bent. Wanneer de slang in jou ‘wakker’ wordt, gaat deze via je ruggengraat omhoog waar het zich zal verenigen met Shiva (het totale bewustzijn). Tijdens deze reis omhoog haalt de slang alle onverwerkte emoties uit de desbetreffende chakra’s. Zij zuivert dit met het zogenaamd ‘heilig vuur’, met andere woorden; zij brengt onverwerkte emoties aan het licht. Dit kan een tintelend of brandend gevoel veroorzaken. Alles wordt keer op keer uit het donker gehaald en in het licht gezet (onder de aandacht gebracht). Zo krijg je steeds meer inzichten in jouw schaduwkant. Deze nieuwe inzichten zorgen ervoor dat jouw bewustzijn wordt verruimt. Het is van belang dat je je emoties toelaat. Deze emoties hebben nog te maken met het verleden. Na het verwerken hiervan komt de innerlijke rust.

Triggers van jouw tweelingziel

Jouw tweelingziel helpt jou in dit zuiveringsproces door constant op jouw knoppen te drukken, waardoor je getriggerd wordt en er allerlei emoties naar boven komen. Bepaalde gedragspatronen worden blootgelegd, zoals pleasen, over je grenzen heengaan, afgewezen worden. Ook kun je geconfronteerd worden met belemmerende overtuigingen, zoals “ik ben het niet waard” of “ik kan niet voor mezelf opkomen”. Door al deze emoties kun je al snel de focus op jezelf kwijtraken en jezelf verliezen in de ander. Dat kan heel pijnlijk zijn, je kan het gevoel hebben dat je jezelf kwijtraakt of geen controle meer hebt over jezelf. Moeilijke stukken binnen deze zielsconnectie zijn vaak het aantrekken en afstoten, de plotselinge afstandelijkheid, de separatie en de onzekerheid. Bij tweelingzielen wordt het hartchakra veel gevoeld.

Lichamelijke klachten

Het zuiveren van jouw chakra’s kan heel heftig aanvoelen en gaat vaak gepaard met lichamelijke klachten zoals trillen, zweten, pijn in je hart en hoofd, pijn in je nek, migraine aanvallen, versnelde hartslag, heftige energiestoringen door het hele lichaam. Je kan ook heel gevoelig zijn voor bepaalde voedingsmiddelen en stoffen. Het is goed om veel water te drinken en wat bewuster te gaan eten.  Een kenmerk van dit proces is het ‘losschudden’ van oud karma (het loslaten van het oude ego lichaam). Dit zijn zeer heftige momenten waarbij het lichaam ongecontroleerd heftig trilt. Je schut als het ware de oude energie uit het pijnlichaam. Tijdens zo’n aanval ervaar je angst en verdriet wat gepaard kan gaan met heftige huilbuien. Na die ontlading ervaar je een grote innerlijke rust, alles is goed zoals het is, volledige acceptatie van licht en donker. Soms komt er ook letterlijk heel veel ontlasting naar buiten. Uiteraard moet je lichaam bijkomen van dit soort reinigingssessies. De lichamelijke klachten kunnen soms enkele dagen aanhouden. 

Spirituele ervaringen

Het ontwaken van je kundalini kan je ervaren met veel verdriet, huilen, snelle gedachten, woedeaanvallen, veel energie of juist weinig, depressie, angsten, frustraties, veel gevoelens van eenzaamheid, vergeetachtig zijn, sufheid, helderziendheid, helderhorendheid, telepathie, visioenen, het horen van stemmen en hoge geluiden, visioenen, ervaringen uit vorige levens en uittredingen. Soms kan je het gevoel hebben dat je een psychische aandoening hebt. De heftige emoties en daarna de ontlading en euforie van het loslaten, wordt vaak vergeleken met symptomen van een manische depressie. Maar houd vol en luister goed naar je innerlijke stem!

Dark night of the soul

De term “The dark night of the Soul – De donkere nacht van de Ziel” wordt omschreven als een dieptepunt in het leven. Je bent de betekenis van het leven kwijt en je hebt diepe vragen over je eigen sterfelijkheid. Deze fase duurt ongeveer een paar dagen tot een week. Als je in deze fase terechtkomt, zie je nergens positieve dingen en is er veel verwarring. Je kan een diep gevoel van verlatenheid ervaren. Een gevoel van wanhoop, je weet niet welke kant je op moet, je voelt je verloren en alleen. Soms heb je het gevoel niet meer te willen leven, omdat het zo diep kan gaan dat je de dood van het ego kunt ervaren. De beste tip is om alles te laten gebeuren en zo min mogelijk met je ego te gaan worstelen. Laat je emoties er zijn en vertrouw erop dat je niet gek aan het worden bent en dat alles gebeurt met een reden. Na deze fase kan je een extatische ervaring meemaken waarin je heel veel inzichten krijgt. Je voelt je herboren en hebt weer zin in het leven. Als je in een transformatieproces zit, kun je meerdere keren de Dark night of the soul ervaren, waardoor je de symtomen leert herkennen.

Eenzaamheid

Je kan je tijdens dit proces erg eenzaam voelen, het gevoel dat niemand je meer begrijpt en je nergens bijhoort.  Je sociale contacten worden minder en je bent bang dat je straks niemand meer overhoudt. Soms heb je niet eens meer de puf om al je contacten te onderhouden. Dit kunnen moeilijke ervaringen zijn, probeer jezelf over te geven aan de stilte en het alleen zijn. Alleen zijn is een moment voor zelfreflectie en zelfliefde. Je leert steeds meer van jezelf te houden en op jezelf te vertrouwen. Daardoor zoek je minder bevestiging en/of geluk in anderen. En dat voelt als vrijheid. Op den duur krijg je meer rust hebt, je weet wat je wilt, je hebt minder bevestiging nodig ervaart om gelukkig te zijn met jezelf.

“Het mooiste cadeau
Dat je kan krijgen in je leven

Is de liefde voor jezelf
Die alleen jij jezelf kan geven”

– Irene Bond –

Mijn persoonlijke verhaal

“Begin 2016 is mijn kundalini energie geactiveerd ben ik als het ware “wakker geworden”. Ik heb hele heftige kundalini ervaringen meegemaakt. Ik ben in een moeilijk onthechtingsproces terechtgekomen en een complete transformatie van mezelf mee mogen maken. Ik heb in de afgelopen jaren de diepste pijn ervaren, maar ook de diepste liefde.

Alle triggers in mijn transformatieproces waren nodig om te groeien, om door mijn angsten en onzekerheden heen te gaan en om overtuigingen/patronen te doorbreken. De triggers gaven mij een bevestiging van mijn intuïtie, van het vertrouwen in mezelf.

Het hele proces heeft mij gebracht waar ik nu sta en daar ben ik dankbaar voor. Het zijn lessen voor mij geweest van geduld, vertrouwen, acceptatie, loslaten en overgave. Ik ben van mening dat het een oneindig proces is, maar ik dit proces steeds meer bewust ga ervaren. Steeds weer op een ander, hoger en dieper niveau van bewustzijn.”

Liefs Irene

Neem contact op

Tarieven

%d bloggers liken dit: